MH200

Produkterna i stapelbara och gjutbara MH150-produktfamiljen kan användas för en mängd olika ändamål. Blocken är lätta att hantera, gjuthålet kan enkelt rymma nödvändig husteknik och genom gjutning får man en oerhört stark slutlig struktur av blocken.

Produktfamiljen omfattar förutom grundblock, hörnblock och ändblock, även välvt skalblock. Med det välvda blocket kan man förverkliga applikationer med en diameter om 3–7 m. Den välvda KMH150-produkten ansluts tillsammans med MH150-produkten direkt till ändsponterna.

Exempel på tillämpningar

  • Bärande väggar
  • Gavelspetsar
  • Grundmurar
  • Grunder
  • Renoveringsobjekt
  • Olika badbassänger osv.
  • Välvda strukturer

Blev du intresserad av produkten?

Lämna en offertbegäran eller kontakta försäljningen direkt:
Sverige: tfn +46 (0)760260890 / mikael.nordlund@lammi.se
Finland: tfn +358 207 530 499 / lammin.betoni@lammi.fi

Tekniska data om produktfamiljen MH200
Betongåtgång115 l/m²
Blockåtgång8,33 st./m²
Den färdiga väggens vikt450 kg/m²
BrandbeteendeA1
Izolacyjność akustyczna, Rw*Ljudisolering, Rw*62 dB
Anvisningar och dokument
Prestandadeklaration (DoP)Ladda ned PDF
Miljödeklaration (EPD)*Ladda ned PDF
ProduktcertifikatLadda ned PDF
ArbetsinstruktionLadda ned PDF
Planeringsanvisningar (på finska)Ladda ned PDF
Produkt- och förpackningsuppgifter
ProduktbeteckningMH200
Vikt21 kg
Mått600x200x200 mm
Stycken per lastpall50 st./lastpall
Lastpallens vikt1100 kg
FörsäljningPallvis

Grunden till produktgruppen av skalblock utgörs av ett rakt 600 mm långt grundblock. Blocket består av två betongskal och tre betongbasar mellan skalen. I blockets ändor finns han- och honspontar som låser fast i motsatta block. Blocket är samtidigt lätt att hantera och tåligt mot gjuttrycket.

Armeringsspår för liggande armering har gjorts i alla våra skalblock. Med hjälp av spåren håller sig armeringarna på plats, även under gjutningen. På det här sättet uppfylls skyddsbetongens tjocklekar på ett tillförlitligt sätt i konstruktionerna. I botten av blocken finns också fördjupningar för anslutningsprofilen, vilket gör det enkelt att göra övergångar med den patenterade anslutningsprofilstrukturen.

Produkt- och förpackningsuppgifter
ProduktbeteckningMH200K
Vikt21 kg
Mått600x200x200 mm
Stycken per lastpall48 st./lastpall
Lastpallens vikt1020 kg
FörsäljningStyckvis

Hörnen på skalblockskonstruktionen är enkla att genomföra med det färdiga hörnblocket. Blocken är dimensionerade så att de stöder 2M-moduldimensionering (200 mm delbart). Hörnblocken har fördjupningar för installation av liggande armering och spontar till vilka grundblocken låses.

Hörnblock används så att hörnblocket i vartannat blocklager monteras i motsatt riktning än hörnblocket i det nedre lagret. På det här sättet får man till en överlappning om 200 mm i väggen. Hörnblocken tål betongbeläggningens gjuttryck väl. Eftersom strukturen i sig inte fästs i intilliggande block, ska skalblocksstrukturen ändå alltid stödas under gjutningen åtminstone i hörnen och vid ändblocken.

Hörnblocken säljs parvis (1 par = 1 vänster- och ett 1 högerställt hörnblock).

Produkt- och förpackningsuppgifter
ProduktbeteckningMH200P
Vikt21/15 kg
Mått600/400x200x200 mm
Stycken per lastpall24/24 st./lastpall
Lastpallens vikt900 kg
FörsäljningStyckvis

Vi erbjuder färdiga ändblock för fönster- och dörröppningar samt gavelväggskonstruktioner. Vid användning av ändblock behöver öppningarnas karmar inte gjutas separat under gjutningen. Detta påskyndar arbetet betydligt samt minskar arbetsmängden.

Vid normal blockstapling har skalblocken alltid en överlappning om 200 mm. Med anledning av detta packar vi både långa (600 mm) och korta (400 mm) ändblock på samma produktlastpall. På det här sättet behöver ändblocken inte bearbetas på byggarbetsplatsen för att åstadkomma överlappningen.

Ändblocken säljs parvis (1 par = 1 långt och 1 kort ändblock).

Blev du intresserad av produkten?

Lämna en anbudsbegäran eller kontakta försäljningen direkt:
tfn +46 (0)760260890 / mikael.nordlund@lammi.se